Kort nieuws

Week van de Amateur Kunst

donderdag 9 juni 19:00-20:00 uur

Heb je belangstelling voor de Argentijnse Tango? Kom dan naar Café De Tor in Enschede tijdens de Week van de Amateurkunst. Je bent op 9 juni aanstaande welkom tussen 19:00 en 20:00 uur om kennis te maken met de achtergronden en basis van deze dans. Meer informatie over de week van de amateurkunst kun je vinden op www.wakenschede.nl

Milonga met Workshop en Tangokleding

zaterdag 9 april

Deze avond is Nicole Jeanette van Jelena-D aanwezig met haar nieuwe collectie tango kleding.

19:00-20:15 uur workshop “Wendingen om de verticale as”. Docente Liesbeth Menken. Vooraf aanmelden via e-mail info@eltamango.nl . Entree workshop 12,50 pp. (incl. milonga 18,50 pp.)

20:30-24:00 uur Milonga El Tamango. Entree 8,50 pp. incl. hapje. DJ Wilbert

Lente Tango

Op de donderdagavonden na de lessen organiseren we “Lente Tango”, gewoon om het voorjaar eens leuk met elkaar in te luiden.

Gratis proefles

Wil je het een proberen? Op donderdagavond ben je welkom voor een gratis proefles door Walter Gonzalez. 19:15-20:00 uur in Café de Tor. Meld je aan via e-mail bij Walter Gonzalez

Tango lessen

We beginnen in maart weer met de tangolessen. Een nieuwe cursus van zes bijeenkomsten. Meld je aan via e-mail als je interesse hebt bij waltergonzaleztango@outlook.com  .  Het lesgeld voor zes lessen bedraagt Euro 82,50 per deelnemer. Er komen lessen voor beginners en voor gevorderden. Het voorlopig lesrooster zie je in onze kalender.

Milonga El Tamango: “terug van weggeweest”

Op zondag 13 februari zijn we weer begonnen met de tango-activiteiten!  De eerste milonga El Tamango in 2022.

In 12 maart hebben we weer een milonga op ons gebruikelijke tijdstip. Zaterdagavond van 20:30-24:00 uur in Café de Tor te Enschede

Entree: 8,50 inclusief hapje per persoon.

Laatse tango les 2021

De tangolessen konden we afronden door de lessen te verplaatsen naar de weekenden. Gezellig was het , met zelfgemaakte happen en live-music tussen de lessen. Op 27 november werd de laatste les van dit naseizoen gegeven. Veel dank aan Walter en Marlies en aan Helma.

18-11-2021

Corona maatregelen

De activiteiten van El Tamango zijn in verband met de Corona lockdown maatregelen tot nader te bepalen datum gestaakt. In overleg met Walter Gonzalez wordt gezocht naar andere datums en tijdstippen. Cursisten ontvangen hierover bericht.

 

24-9-2021

El Tamango volgt de corona maatregelen! Voor onze salons (milonga’s) is deelname uitsluitend toegestaan op vertoon van officieel inentingsbewijs, recent negatief testresultaat, of besmettingsherstelattest <180 dagen. Bij ziekteverschijnselen blijf je thuis. Aan de deur wordt gevraagd naar QR code + identificatie. Deelnemers wordt gevraagd naar ziekteverschijnselen en vullen naam en contactgegevens in.

Voor de (besloten) lessen op de donderdagavond geldt het (corona)regime van de danssector. Tijdens de lessen wordt geen alcohol geschonken.

Argentijnse Proeflessen door Walter Gonzalez najaar 2021

 
Dit najaar worden wederom Argentijnse tangolessen aangeboden door Walter Gonzalez. De planning is als volgt.

 

Gratis proeflessen

donderdag 2 september aanvang 19:30 uur.

Café de Tor Enschede (Walstraat 21)

 
Voor deze proeflessen is het niet nodig om speciale kleding of dansschoenen te dragen. Zorg er wel voor dat je stevige (sport)schoen draagt met een niet te stroeve zool. De proeflessen zin speciaal voor beginners ingericht. Je maakt kennis met de basis danshouding en passen. En je krijgt een indruk van de verschillende muziek/dansvormen zoals de tangowals, de milonga en de tango. Het programma bestaat uit 12 wekelijkse lessen op de donderdagavond.
 
Het voorlopige lesrooster voor dit najaar:
2 september Proeflessen, aanvang 19:30 uur
9   september  les 1
16 september  les 2
23 september  les 3
30 september  les 4
7   oktober  les 5
14 oktober  les 6
28 oktober  les 7
4   november les 8
11 november les 9
18 november les 10
25 november les  11
2   december  les 12
9   december uitloop/practicum
 
Je kunt je aanmelden bij Walter Gonzalez via e-mail: waltergonzaleztango@outlook.com
 
Over Walter Gonzalez
Walter geeft les in de milonguero-stijl. Tango milonguero-stijl is een sociale dans die wordt gekenmerkt door een innige omhelzing, continu vloeiende, eenvoudige en elegante bewegingen. Het doel is om in harmonie met de andere dansers te genieten van de muziek, de omhelzing en de beweging op de vloer.
Walter is geboren in Lanus (Argentië) en danste al op jonge leeftijd in de danssalons van Buenos Aires. Hij werd geïnspireerd door de traditionele dansers (milongueros). In 1996 nam hij tangolessen bij Susana Miller en al snel maakte hij deel uit van het team van dansleraren aan de Academia de Tango waar de traditionele milonguero stijl wordt onderwezen. Zijn manier van dansen en lesgeven is van een haast bedrieglijke eenvoud, waar echter een hoge mate van techniekbeheersing en intuïtie achter schuilgaat.
Activiteiten

Ga naar onze kalender voor een overzicht van de komende activiteiten.  Wil je weten welke activiteiten plaatsvinden bij onze tangoburen in Duitsland, klik dan hier. We zien je komst graag tegemoet.