Tango workshop

Dynamische draaiingen op muziek van Troilo

Docenten: Toine en Monique Straatman
Zaterdag 14 januari 2023 van 18:45-20:15 uur
Niveau: half gevorderde dansers.
In jazzpodium De Tor, Enschede

‘Het plezier in het dansen staat voorop!’

Waar het volgens Toine en Monique in de tango om draait is: contact, muzikaliteit en improvisatie. Dat gevoel geven zij je mee in de lessen die zij al ruim tien jaar verzorgen in Flor de Fango. Beiden zijn vanaf hun jeugd actief op dansgebied, aanvankelijk in ballet en stijldans, vanaf 1992 in de tango. In Buenos Aires lieten zij zich inspireren door Ernesto Carmona en Norma Tomasi, en bezochten zij tangosalons om de authentieke sfeer van de tango te ontdekken en te werken aan de kwaliteit van hun dans. Om die reden volgden zij ook lessen, en workshops bij beroemde tangodocenten, en verdiepten zich in de didactische kanten van het docentschap.

Toine en Monique Straatman

Dans als expressie van emoties

In bijna dertig jaar dansen, waarvan een groot gedeelte als docent, hebben zij gezien hoe het lesgeven in tango is veranderd. Waar vroeger het dansen van de basisfiguur, met een kruispas op de vijfde stap en een open danshouding de gebruikelijke manier was om tango te leren, brengen zij tegenwoordig een vrijere manier van lesgeven in praktijk. Daarbij bouwen zij de dans van binnenuit op, als een expressie van de emoties van de danser. Monique citeerde in een interview Martha Graham: ‘Dance is the hidden language of the soul’. Dat willen Toine en Monique ook hun cursisten meegeven, hen leren hoe je je emoties in de tango tot uitdrukking brengt; samen bewegen in voortdurende afstemming met elkaar.

Bekijk hier Toine en Monique op YouTube.

Inschrijving en kosten

Er is ruimte voor 12 dansparen. Dus heb je belangstelling voor deze inspirerende workshop, geef je dan zo spoedig mogelijk op via info@eltamango.nl. Deelname € 15,- per persoon.